Uutiset

Varmista että vesilaskusi tulee perille

19.11.2019

Meneillään oleva postilakko aiheuttaa muutoksia myös vesilaskutukseemme. Kulutuskauden 1.8.-31.12.2019 arvioon perustuvat laskut valmistuvat joulukuun alkupuolella, eräpäivät laskuissa tulevat olemaan lähellä vuodenvaihdetta.

Jotta voimme varmentaa laskujen toimituksen asiakkaillemme lakon aiheuttamasta haitasta huolimatta, tulemme toimimaan seuraavasti:

- Sähköiset laskutustavat toimivat normaalisti edelleenkin.
- Osalle asiakkaita jaamme vesilaskut itse.

Selvitämme myös parhaillaan yhteistyön mahdollisuuksia yksityisen postitustalon kanssa. Mikäli yhteistyöhön yksityisen postitustalon kanssa päästään, jaetaan suurin osa vesilaskuistamme sanomalehtien aamujakelun joukossa. Mikäli tämä tapa on toimiva ja kustannustehokas, saattaa postituksemme siirtyä kokonaan yksityisen postitustalon hoidettavaksi.

*****

Olemme lisäksi ottamassa käyttöön ensi vuoden puolella noin 5 euron suuruisen laskukohtaisen laskutuslisän niille asiakkaille, joille lähetämme vesilaskun edelleen perinteisesti paperilaskumuodossa.

Tarjoamme kaikille asiakkaillemme edelleen mahdollisuutta sähköiseen laskutukseen, mistä em. laskutuslisää ei peritä:  

Kaikki asiakkaamme saavat halutessaan laskumme pdf-muodossa sähköpostitse. Mikäli haluat ottaa käyttöön tämän laskutustavan, niin ilmoita meille se sähköpostiosoitteesi mihin laskut haluat. Voit laittaa asiasta viestiä osoitteeseen palaute@humppilanvesi.fi. Muista lisäksi tarkistaa sähköpostisi roskapostikansio säännöllisesti, jotta varmennut siitä ettei laskun sisältävä viesti ole vahingossa joutunut roskapostien joukkoon.

Yrityksille tarjoamme käyttöön verkkolaskutusta. Lähetämme laskun sähköisenä yritykselle verkkolaskuoperaattorien välityksellä ja yritys saa laskun käsittelyyn omiin järjestelmiinsä sähköisenä. Verkkolaskutus nopeuttaa laskujen käsittelyä ja vähentää laskujen maksun virheitä. 

Yksityisille henkilöille tarjoamme laskutustavaksi joko e-laskutuksen tai suoramaksun, jotka kummatkin nopeuttavat laskujen käsittelyä ja vähentävät mahdollisia maksuvirheitä:

1. Mikäli asiakkaallamme on käytössä tunnukset omaan verkkopankkiin, voi hän antaa siellä meille e-laskuvaltuutuksen e-laskujen lähettämiseen. Löydät meidät hakusanalla "Humppilan vesihuolto" tai vaikka y-tunnuksen 0146438-4 avulla. Kun olemme vastaanottaneet e-laskuvaltuutuksen, lähetämme laskun sähköisesti asiakkaan verkkopankkiin hyväksyttäväksi ja maksettavaksi. Asiakas voi halutessaan myös asettaa vesilaskun automaattisesti maksuun ilman eri hyväksyntää.

2. Mikäli asiakkaallamme ei ole käytössä omia tunnuksia verkkopankkiin, voi hän asioida omassa pankissaan henkilökohtaisesti ja antaa siellä meille suoramaksuvaltuutuksen vesilaskutusta varten. Suoramaksu toimii muuten samalla tavalla kuin mitä e-lasku, mutta lähetämme lisäksi asiakkaalle ennakkoilmoituksen veloituksesta ja veloitus tapahtuu automaattisesti asiakkaan tililtä.

Jos haluat ottaa käyttöön sähköisen laskutustavan nykyisen paperilaskun sijaan, toimi nopeasti. Laskutustavan muutoksen täytyy olla tiedossamme laskutushetkellä, joten marraskuun loppuun mennessä tehdyt muutokset ehtivät seuraavaan laskutukseen.

Aikaisemmat uutiset

19.11.2019Varmista että vesilaskusi tulee perille
11.10.2019Vedenjakelualueet vedenottamoittain
19.09.2019Jätevesilaskutuksesta
19.09.2019Omatoiminen varautuminen?
04.09.2019Tietosuojaselosteen päivitys 4.9.2019
23.08.2019Verkostovetemme laadusta
22.07.2019KORJATTU / Runkovesijohdon rikkoutuminen 22.7.2019 Rautasuontiellä
08.07.2019KORJATTU / Verkostovuoto Huhtaalla
23.05.2019Tilinpäätös 31.12.2018
10.05.2019Vesilaskumme luentaohjetta

Siirry arkistoon »